Hem arribat a l'últim cicle de primària i estem il·lusionats amb el món que s'obre davant nostre.







Gaudiu amb nosoltres de les nostres activitats, opinions i sentiments.















dimarts, 10 de febrer del 2015

NOU TRIMESTRE, NOUS PROJECTES I ACTIVITATS A 6è

Ja portem un mes del nou trimestre  i hem engegat nou projectes amb il·lusió.
En primer lloc, us presentem un resum dels  nous racons de català i matemàtiques de sisè. Ja sabeu que els racons tenen com a principal objectiu desenvolupar les competències bàsiques i que són un sistema global en el qual  practiquem moltes habilitats a la vegada.
Racó de SCRABBLE         que és un joc per formar paraules i que  ens obliga a fer molt càlcul mental.


Racó “Mira l’hora” que  treballa l’hora digital i analògica en català. També fem operacions amb expressions complexes i incomplexes d’hores, minuts i segons.

Racó “Joc de cartes de fraccions”, representació gràfica, equivalències amb els nombres decimals, fraccions equivalents.

Racó d’estimulació de l’intel·ligència amb els ordinadors portàtils, fem un programa del Jclic que es diu PEMSA. Té molts paquets d’activitats variades per estimular l’atenció, la memòria i el llenguatge en general per millorar la lectura i l’escriptura principalment.

Finalment, el racó “Què moc” que és per treballar l’expressió oral utilitzant vocabulari del cos humà.

En segon lloc, us parlarem d’un taller  sobre els Drets dels Infants que vam fer  el dia 14 de gener, de la guia educativa de Gavà en el que hem repassat continguts de l’assignatura de Ciutadania. Vam diferenciar què són els drets i també els deures fonamentals que tothom hauria de respectar.



També us recordem que continuem treballant l’eix transversal de la gestió dels sentiments. Seguim amb la pràctica de la mediació amb la senyoreta Maria.  Cada vegada sentim que estem més preparats per solucionar els nostres conflictes. Sabem que queda molt per aprendre sobre la mediació i sobre nosaltres mateixos i les nostres reaccions però estem en el camí. Tots  hem de posar de la nostra part. Tots i totes hem de respectar-nos i saber dir el que sentim sense fer mal, ni ferir als altres.

També hem començat el projecte d’aquest any, hem escollit L’ESPAI . Us anirem informant...Us aconsellem un documental sobre el Big Bang.
El dia 10  de febrer, hem anat a la Plaça Jaume Balmes a veure una exposició sobre energia, promogut per la fundació Repsol. Han tingut problemes tècnics però tot i així, hem vist mostres de  petroli i de benzina. Hem après d’on prové el cru i com es refina. Ha estat una petita sortida molt profitosa, a més a més ens han regalat un clauer i un punt de llibre.

                                Refineria de petroli

La veritat és que no parem…

I aquesta setmana amb el carnestoltes…Estem al màxim!! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada